Kan het wel uit om Mijn Leefstijl Academie te gaan werken? Het GLI tarief is al zo laag…

GLI tarief

Laat ik voorop stellen dat ik in niemands portemonnee kan kijken en dat de keuze altijd aan jou is als coach. Er zijn coaches die in gebieden zitten waar de zorgverzekeraar maar 80% van het NZA GLI tarief betaald. En als er dan ook nog een zorggroep tussen zit die een deel van het GLI tarief inhoudt voor haar werkzaamheden dan hou je inderdaad weinig over. Maar zelfs dan, of eigenlijk juist dan is het nog belangrijker om met Mijn Leefstijl Academie te gaan werken zodat je je minder tijd kwijt bent aan de bijeenkomsten. Tijd die je kunt gebruiken om meer omzet te maken. Tijd die überhaupt niet meegenomen is in het GLI tarief, het maken van het programma doe je in je eigen tijd.

Een rekenvoorbeeld

Ik zal het laten zien aan de hand van een rekenvoorbeeld. CooL is een open interventie, dat betekent dat er geen vaste lessen zijn, er wordt van uit gegaan dat je zelf een programma maakt voor je groepsbijeenkomsten. En zeer waarschijnlijk ben je daar prima toe in staat en vind je het superleuk om op te zoek te gaan naar leuke werkvormen, interessante artikelen, mooie plaatjes voor op je powerpoints, etc.

Met het maken van 1 les kun je zo twee dagen bezig zijn (als het niet meer is). Dat is dus minimaal 16 uur. En er zijn 16 groepsbijeenkomsten. Dat is 256 uur die het minimaal kost om een basis CooL programma te maken. Waarbij je voor een volgende groep waarschijnlijk ook nog weer een aantal uren per les kwijt zult zijn omdat je toch nog niet helemaal tevreden bent. In die tijd had je ook mensen kunnen coachen, waardoor je meer ervaring had gehad als coach en meer impact had kunnen maken. Je ondernemers skills had kunnen verbeteren, je netwerk had kunnen vergroten, aan je zichtbaarheid kunnen werken op social media. Of tijd aan jezelf, je eigen leefstijl en je dierbaren kunnen besteden.

Het uurtarief van een leefstijlcoach is (minimaal) € 75 per uur. 16 uur x € 75 = € 1200. Per les. En dat x 16 lessen. Dat is € 19.200 omzet die je misloopt omdat je zelf aan de slag bent gegaan met het maken van de lessen.

En dat terwijl werken met mijn Leefstijl Academie € 39 per deelnemer kost. Eenmalig. Een groep van 12 deelnemers kost dan € 468. In de Mijn Leefstijl Academie staan zelfs 22 lessen klaar in plaats van 16. Je kunt dus kiezen wat bij jouw groep past, en bij jou als coach. Zo kun je nog veel meer een op maat traject aanbieden, zonder het jou extra tijd kost als coach. Tijd die nogmaals überhaupt niet in het GLI tarief is meegenomen.

Los van dat je geen lessen meer hoeft te maken, scheelt werken met de Mijn Leefstijl Academie je ook veel tijd rondom lessen. Deelnemers kunnen altijd terugkijken, en krijgen de inhoud mee, ook als ze niet aanwezig kunnen zijn bij een bijeenkomst. Je hoeft dus niemand meer te bellen of mailen om ze bij te praten over wat je besproken hebt in een sessie. Los van de lessen staan er ook challenges klaar die je tussendoor met je deelnemers kunt doen om ze meer betrokken te houden. En krijgen alle deelnemers om de week een e-mail met leefstijl inspiratie tips zodat ze extra geïnspireerd blijven en niet vergeten dat ze met een leefstijl traject bezig zijn.

Kosten versus Investeringen

En dan nog een laatste ding: er is een verschil tussen kosten en investeringen. Kosten zijn uitgaven om je bedrijf draaiende te houden. Investeringen zijn ook uitgaven maar gaan langer dan 1 jaar mee én dragen bij aan de groei en opbouw van jouw bedrijf. Gaan werken met de Mijn Leefstijl Academie is dus eerder een investering dan dat het kosten zijn. Het levert jou immers heel veel tijd op. Tijd die je heel hard nodig hebt om meer klanten te kunnen vinden en coachen. Zodat jij meer omzet en meer impact kunt maken. Want dat is toch waarom we doen wat we doen. Nederland gezonder maken.

Wil je meer weten over Mijn Leefstijl Academie? Vraag dan hier de demo video aan.

Meer lezen over of de GLI wel uit kan? Lees dan dit blog.

Delen:

Meer inspiratie

Ik moet gewoon een beetje strenger zijn voor mezelf

Ik hoor het zo vaak: ik moet gewoon een beetje strenger zijn / vanaf morgen ga ik echt opletten / ik ga gewoon echt streng zijn voor mezelf / ik moet niet zo slap zijn / ik heb gewoon geen ruggegraat / als ik maar iets strenger voor mezelf zou kunnen zijn, zou ik wel afvallen, etc. etc.

Verder lezen »