100%
inge out

Mijn naam is Inge Out

Ik ben leefstijlcoach en ben de oprichter van Mijn Leefstijl op Recept. Daarnaast geef ik webinars en trainingen over leefstijl en ben ik bestuurslid bij de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland). 

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Out. Ik woon sinds 2018 in het mooie Enschede met man, 2 kids en een hond. 

Ik ben een impactbrenger, ik kan het gewoon niet laten om impact te willen brengen, met wie ik ook praat. Ik ben van nature gedreven om mensen verder te helpen, zie altijd overal opties en mogelijkheden. Stel me een vraag en mijn ideeeënmachine gaat aan, er is zo veel meer mogelijk dan we vaak in eerste instantie zien of denken.

Met mijn enthousiasme en positiviteit inspireer ik anderen om die mogelijkheden ook te zien.

Dit gaat heel goed samen met het werkveld van de leefstijlcoach: we zijn een nieuw en nog pionierend beroep waarbij nog heel veel meer impact te maken valt. Ik focus me daarom niet meer op individuele coaching, maar vooral op het verder ontwikkelen van het vak en leefstijlcoaches zelf, zodat we met z’n allen nog veel meer impact kunnen maken op de gezondheid van Nederland. Sowieso vind ik het heel fijn om samen te werken, samen kom je zo veel verder dan alleen.

Contact

Sowieso vind ik het heel fijn om samen te werken,

samen kom je zo veel verder dan alleen.

Ik kan goed de grote lijnen zien en heb snel een visie over waar we naar toe zouden kunnen gaan, daarbij verlies ik de praktijk niet uit het oog. Wel focus ik me liever op hoofdzaken dan bijzaken: zo kan ik meer betekenen voor mensen zodat zij op hun beurt ook weer meer kunnen betekenen.

Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe ideeën te bedenken en verder uit te werken.

Dit doe ik door het ontwikkelen van (online) programma’s, dit zijn leefstijlprogramma’s die coaches kunnen gebruiken voor hun klanten, maar ook programma’s voor hoe je een succesvolle GLI coach wordt. Dit laatste doe ik in het samenwerkingsverband Het Leefstijlcollectief.

Daarnaast zit ik in het bestuur van de BLCN om op die manier ons mooie beroep verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Als vice-voorzitter richt ik me vooral op onze externe relaties en het verder ontwikkelen van het ledenaanbod.

 

Ook inspireer ik graag zorgprofessionals door het geven van leefstijltrainingen, webinars en heb ik sinds november '21 een eigen podcast.

Samen met Celeste van Rinsum maak ik dé Leefstijl Podcast voor leefstijlcoaches en andere leefstijlprofessionals. Op de pagina Gratis vind je onze podcasts. 

In 2017 verscheen mijn kookboek Teffilicious, het eerste Nederlandse kookboek met recepten voor teff, een in Nederland nog vrij onbekende graansoort die glutenvrij is. 

Hoe is de Mijn Leefstijl op Recept Academie ontstaan?

In januari 2020 startte eindelijk, na 6 maanden voorbereiding, mijn 1e CooL groep. Onwijs leuk om eindelijk te mogen starten met een groep van 15 gemotiveerde deelnemers. Het maken van de 1e les viel stiekum nog best tegen qua voorbereidingstijd. Over de tweede les heb ik volgens mij 3 dagen gedaan om er een mooie powerpoint bij te maken en interactieve werkvormen te bedenken. En toen bleek dat niet alle deelnemers erbij konden zijn, was ik daarna ook nog best lang bezig om de informatie bij de deelnemers te krijgen, want ik wilde natuurlijk wel graag dat iedereen de info zou meekrijgen.

Kortom, ik had ongeveer een weektaak aan 1 groep, en aangezien mijn ambitie 4 -5 groepen starten in 2020 was, en ik ook nog een boel andere dingen ernaast wilde doen, kreeg ik het een beetje benauwd. In april zouden de volgende 2 groepen al in dezelfde week starten. En toen ontstond het idee om een online CooL omgeving te maken voor mijn deelnemers. Want alles wat je steeds weer opnieuw moet vertellen, kan heel goed in een online les. Voor andere projecten had ik al 2 x een online leeromgeving gemaakt, dus dat was niet zo spannend meer. Maar ik wist wel hoeveel tijd het kost om er een goed programma van te maken dus twijfelde nog. 

En toen kwam de persconferentie 15 maart 2020. En was er naast nut ook noodzaak. Want om online te coachen, de theorie te moeten vertellen, én er een interactieve bijeenkomst van te maken leek me wel een heel grote uitdaging. Powerpoints tijdens een Zoom leek me ook niet werken. En grote groepen ook niet, dus ik ging sowieso al mijn grote groepen opsplitsen in 2-en. Met als gevolg dat ik hetzelfde verhaal 4x achter elkaar zou moeten gaan vertellen. Alleen bij het idee werd ik al ongelukkig, repeterende zaken zijn op z’n zachtst gezegd niet zo mijn ding ;-).

16 maart 2020 ben ik achter de laptop gekropen om de CooL Academie te openen

Mijn 1e groep was mijn testpubliek: steeds als zij aan een nieuwe les toe waren, maakte ik van alle inhoud een online les en had zo tijdens de Zoom bijeenkomst zelf alle tijd om in te gaan op wat er in de groep speelde. Door hun feedback en van de 4 groepen die daarna nog startten, werd het een steeds beter op de doelgroep afgestemd programma.

Vlak na de zomer vertelde ik een collega leefstijlcoach over mijn Academie, zij vroeg of het programma ook voor haar deelnemers toegankelijk gemaakt zou kunnen worden, en zo ontstond de Mijn Leefstijl op Recept Academie.

In het begin met een klein aantal coaches en hun deelnemers om te testen hoe het zou werken voor anderen, en inmiddels al met een grote groep en heel veel deelnemers.

Inmiddels staat de basis en kan ik hierop verder bouwen. Ik wil nu nieuwe online trainingen maken voor specifiekere doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met Diabetes type 2, Hart- en Vaatziekten, etc. Maar ook een training die geschikt is voor groepen in het bedrijfsleven. Ben jij op zoek naar een online leeromgeving over leefstijl en gedragsverandering die al staat voor jouw doelgroep? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, neem contact met me op en dan kunnen we kijken wat we samen kunnen ontwikkelen.

Ik wil ook graag het aanbod voor de deelnemers uit gaan breiden met betaalde online trainingen van andere coaches. Heb jij een tof idee voor een online training over jouw kennis die interessant is voor mensen die hun leefstijl aan het veranderen zijn? En heb je zelf geen idee hoe dat online aanpakt, of heb je gewoon geen zin om zoveel tijd, bloed, zweet en tranen te investeren? Ik denk heel graag met je mee hoe jouw aanbod in mijn academie kan komen. Jij focust je op het maken van de training, ik regel de techniek en zorg dat je aanbod zichtbaar wordt voor alle mensen die al in de academie zitten. Daarnaast kun je je training natuurlijk ook aan gaan bieden aan je eigen klanten.

Win / win / win situatie.

Interessant? Stuur me dan een berichtje, dan plannen we een zoom om kennis te maken.