Hoi, mijn naam is Inge Out

Oprichter van Mijn Leefstijl op Recept

Mijn naam is Inge Out -Hoiting. Ik woon sinds 2018 in het mooie Enschede met man, 2 kids en een hond.Ik ben leefstijlcoach en ben de oprichter van Mijn Leefstijl op Recept en de Mijn Leefstijl Academie. Ik heb 5 groepen CooL deelnemers + particuliere coaches gecoacht. Op dit ogenblik coach ik niet meer op leefstijl. Ik ben wel businessmentor voor ondernemende leefstijlcoaches. Daarnaast geef ik webinars en trainingen over leefstijl. Ook zit ik sinds 2020 in het bestuur van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland). In december 2023 ben ik gekozen tot voorzitter.  

Wie ben ik?

Ik ben een impactbrenger, ik kan het gewoon niet laten om impact te willen brengen, met wie ik ook praat. Ik ben van nature gedreven om mensen verder te helpen, zie altijd overal opties en mogelijkheden. Stel me een vraag en mijn ideeënmachine gaat aan, er is zoveel meer mogelijk dan we vaak in eerste instantie zien of denken.

Dit gaat heel goed samen met het werkveld van de leefstijlcoach: het is een nieuw en nog pionierend beroep waarbij nog heel veel meer impact te maken valt. Ik focus me daarom niet meer op individuele coaching, maar vooral op het verder ontwikkelen van het vak en de leefstijlcoaches zelf, zodat we met z’n allen nog veel meer impact kunnen maken op de gezondheid van Nederland. Sowieso vind ik het heel fijn om samen te werken, samen kom je zo veel verder dan alleen!

Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe ideeën te bedenken en verder uit te werken.

Dit doe ik o.a. door het ontwikkelen van (online) programma’s: dit zijn leefstijlprogramma’s die coaches kunnen gebruiken voor hun klanten, maar ook programma’s zoals hoe je een succesvolle GLI coach wordt. Deze trainingen kun je vinden bij het Leefstijlcollectief. Daarnaast begeleid ik ondernemende leefstijlcoaches als mentor naar meer impact en omzet. 

Sinds 2020 zit ik in het bestuur van de BLCN, op die manier help ik ons mooie beroep verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Als voorzitter richt ik me vooral op onze externe relaties en het verder ontwikkelen van het ledenaanbod en ondernemerschap.

Ik kan goed de grote lijnen zien en ik heb snel een visie over waar we naar toe zouden kunnen gaan, daarbij verlies ik de praktijk niet uit het oog. Wel focus ik me liever op hoofdzaken dan bijzaken: zo kan ik meer betekenen voor mensen, zodat zij op hun beurt ook weer meer kunnen betekenen voor anderen. Samen maken we de meeste impact!

Het ontstaan van de Mijn Leefstijl op Recept Academie?

In januari 2020 startte eindelijk, na 6 maanden voorbereiding, mijn 1e CooL groep. Onwijs leuk om eindelijk te mogen starten met een groep van 15 gemotiveerde deelnemers. Het maken van de 1e les viel stiekem nog best tegen qua voorbereidingstijd. Voor de tweede les heb ik er 3 dagen over gedaan om er een mooie powerpoint bij te maken en interactieve werkvormen te bedenken. En toen bleek dat niet alle deelnemers erbij konden zijn, was ik daarna ook nog best lang bezig om de informatie bij de deelnemers te krijgen, want ik wilde natuurlijk wel graag dat iedereen de informatie zou meekrijgen.

Kortom, ik had ongeveer een weektaak aan 1 groep, en aangezien het mijn ambitie was in 2020 4-5 groepen te starten, en ik ook nog een boel andere dingen ernaast wilde doen, kreeg ik het al gauw een beetje benauwd. In april zouden de volgende 2 groepen al in dezelfde week starten. En toen ontstond het idee om een online CooL omgeving te maken voor mijn deelnemers. Want alles wat je steeds opnieuw moet vertellen, kan heel goed in een online les. Voor andere projecten had ik al 2x een online leeromgeving gemaakt, dus dat was niet zo spannend meer. Maar ik wist wel hoe enorm veel tijd het zou kosten om er een goed programma van te maken, dus twijfelde ik nog.

 

En toen kwam de persconferentie 15 maart 2020. En was er naast nut ook noodzaak. Want om online te coachen, de theorie te vertellen én er een interactieve bijeenkomst van te maken leek me wel een heel grote uitdaging. Powerpoints tijdens een Zoom leek me ook niet werken. En grote groepen ook niet, dus ik ging sowieso al mijn grote groepen opsplitsen in 2-en. Met als gevolg dat ik hetzelfde verhaal 4x achter elkaar zou moeten gaan vertellen. Alleen bij het idee werd ik al ongelukkig, repeterende zaken zijn op z’n zachtst gezegd niet zo mijn ding ;-).

Mijn 1e groep was mijn testpubliek: steeds als zij aan een nieuwe les toe waren, maakte ik van alle inhoud een online les en had zo tijdens de Zoom bijeenkomst zelf alle tijd om in te gaan op wat er in de groep speelde. Door hun feedback en van de 4 groepen die daarna nog startten, werd het een steeds beter op de doelgroep afgestemd programma.

Vlak na de zomer vertelde ik een collega leefstijlcoach over mijn Academie, zij vroeg of het programma ook voor haar deelnemers toegankelijk gemaakt zou kunnen worden. En zo ontstond de Mijn Leefstijl op Recept Academie.

In het begin een klein aantal coaches en hun deelnemers om te testen, inmiddels een grote groep coaches met heel veel deelnemers.

Inmiddels staat de basis en kan ik hierop verder bouwen. Zowel voor CooL als voor Slimmer en Beweegkuur. Ik wil nu nieuwe online trainingen maken voor specifiekere doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met Diabetes type 2, Hart- en Vaatziekten, etc. Maar ook een training die geschikt is voor groepen in het bedrijfsleven. Ben jij op zoek naar een online leeromgeving over leefstijl en gedragsverandering die al staat voor jouw doelgroep? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, neem contact met me op en dan kunnen we kijken wat we samen kunnen ontwikkelen.

 

Win / win / win situatie

Interessant? Stuur me een berichtje, dan plannen we een zoom om kennis te maken.