Mijn Leefstijl Academie

In de Mijn Leefstijl Academie staan meerdere trainingen voor GLI deelnemers. Op dit ogenblik is er een CooL training en een SLIMMER training. De trainingen zijn ter ondersteuning van de groepsbijeenkomsten en 1 op 1 gesprekken.

In de les staat alle informatie over het onderwerp overzichtelijk bij elkaar. De les is opgedeeld in basismateriaal en verdiepingsmateriaal. Een les kan bestaan uit video’s, teksten, podcasts, testen, etc. Bij bijna elke les staan kijk/luister & leestips. Zo is er voor elk wat wils binnen je groep. 

Elke groep heeft een eigen social community, waarin berichtjes, foto’s en documenten gedeeld kunnen worden door zowel coach als de groepsleden. Zo heb je overzichtelijk alle informatie bij elkaar.  Daarnaast ontvangen de deelnemers om de week een extra mail om de motivatie hoog te houden. 

Mijn Leefstijl Academie voor coaches

De deelnemer bereidt de les thuis voor, zodat jij tijdens je bijeenkomst de ruimte hebt om de groep te trainen. Per les is er ook een lesplan voor de coach, zowel voor een live als een digitale bijeenkomst.

De lessen vormen een integraal onderdeel van jouw groepsbijeenkomst. Er wordt dan ook van de deelnemer verwacht dat hij de les voorbereidt. Hierdoor is een deelnemer tussentijds meer betrokken bij zijn traject en vergroot daarmee de kans dat hij succesvol zijn leefstijl gedrag aanpast.

De inhoud van de online lessen is afhankelijk van het thema. Sommige lessen beginnen met 1 of meerdere video’s met de theorie die bij de les hoort. Soms staan er ook e-books, testen, YouTube video’s. Bij bijna alles lessen is verdiepende stof: extra informatie +  kijk/luister en leestips.

Bij elke les zit huiswerk voor de deelnemers en een lesplan voor jou als coach + lesmateriaal (als dat bij de les hoort). Elke les is dus al voor je voorbereid, dit levert jou als coach veel tijdswinst op.

Tijdwinst

Tijdwinst in de voorbereiding

Tijdwinst in de voorbereiding: de lessen klaar voor de deelnemers in hun eigen leeromgeving, inclusief een uitgewerkt portfolioblad in de CooL academie/ huiswerkopdracht in de SLIMMER omgeving. Jij hoeft niet meer zelf uren te investeren in het maken van een interessant, professioneel en kwalitatief goed GLI  programma.

Het enige wat jij hoeft te doen is de deelnemer een mail te sturen met de datum van de groepsbijeenkomst en welke les ze mogen voorbereiden.

np_levels_2314613_000000

Maatwerk vanuit een professionele basis

Alles wat je nodig hebt staat klaar voor jou en de deelnemers in de professioneel en strak vormgegeven leeromgeving.

Uiteraard bepaal je zelf hoe je les er uiteindelijk uitziet. Jij bent de professional die inspeelt op wat er in de groep leeft. Maar het geeft veel rust en ruimte als je weet dat de basis goed staat. Zodat jij de vrijheid hebt om je coaching op maat te doen, ook tijdens de groepsbijeenkomsten. Je kunt ook zelf bepalen in welke volgorde je de lessen wilt geven. De lessen staan open, jij bepaalt zelf de volgorde.

Voor de CooL omgeving geldt: er staan 22 lessen klaar, jij kunt als coach je programma helemaal afstemmen op de behoeftes en interesses van de groep. Precies zoals de CooL interventie bedoeld is én zonder dat het jou extra tijd kost. 

Groepstijd

Haal meer uit je tijd met de groep

Tijdwinst tijdens de lessen: de theorie is al behandeld in de online les. Tijdens de les benoem je de belangrijkste zaken nog een keer en beantwoord je de vragen van deelnemers. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hierin wilt steken. Aan de ene kant is herhaling belangrijk, aan de andere kant kun je de tijd ook besteden aan wat er in de groep leeft, groepscoaching, oefeningen doen, ervaringen uitwisselen, etc.

Als coach bepaal je altijd zelf hoe jouw les eruit ziet, afgestemd op de behoefte van jouw groep. Doordat de inhoud van een les al online behandeld is, heb je meer vrijheid om in te gaan op wat er in de groep leeft.

In de CooL academie zitten 22 lessen. Heb je een deelnemer die met een thema zit wat voor de rest van de groep niet interessant is, dan kun je in een 1 op 1 gesprek hier verder op ingaan. Laat je deelnemer de les voorbereiden, en gebruik je 1 op 1 tijd om de deelnemer op dit thema te coachen. Doordat de theorie al voorbereid is, kun je veel sneller de diepte in gaan tijdens je gesprek. 

Geen papier

Geen printjes & alles op 1 plek

Alle belangrijke informatie staat in de Academie, je hoeft geen printjes meer te maken voor je deelnemers of documenten na te sturen als ze niet bij de bijeenkomst zijn geweest.

Deelnemers kunnen zelf de portfoliobladen downloaden en invullen, printen of de opdrachten en antwoorden overnemen in hun eigen boekje (die ze zelf aanschaffen). De verantwoordelijkheid ligt bij de deelnemer, precies zoals we het graag zien bij leefstijlcoaching. Dit scheelt jou veel voorbereidingstijd en geld voor de printjes, maar ook nog tijd achteraf.

Wat ook fijn is, is dat elke groep zijn eigen sociale community/ pagina heeft waar jij als coach al je informatie over bijvoorbeeld de groepsplanning kwijt kunt. Zo heeft de deelnemer alle informatie op 1 plek. Maar ook de deelnemers zelf kunnen hier berichtjes, foto’s en documenten delen. Zo verhoog je de interactie in de groep, zonder dat je bijvoorbeeld Facebook hoeft te gebruiken.

Online

Volledig online

Alle informatie die een deelnemer nodig heeft, staat online in 1 mooie professionele omgeving. Zowel voor de deelnemer als voor jou als coach. Als coach krijg je toegang tot de online omgeving voor deelnemers én een leeromgeving voor coaches.

Je krijgt bij elke les een lesplan met werkvormen en (indien van toepassing) de benodigde digitale documenten. Het maakt niet uit of je de bijeenkomst live geeft of online doet. Het lesplan geeft per werkvorm aan hoe je het aanpakt. Natuurlijk ben je altijd vrij om zelf een werkvorm te verzinnen voor jouw groep.

Motivatie

Nog meer motivatie

Als bonus krijgen jouw deelnemers om de vrijdag de inspiratiemail. Het onderwerp is steeds weer anders: van een huiswerkopdracht tot een recept, van een kort filmpje over 1 van de leefstijl thema’s tot een audiobestand of motivatiequote. Alles om de deelnemer eraan te herinneren dat hij bezig is met het veranderen van zijn leefstijl.

Fijn voor de deelnemer én voor jou als coach. Zo geef je jouw deelnemer extra aandacht, zonder dat het jou extra tijd kost.

Maar de Mijn Leefstijl Academie is meer

Mijn Leefstijl Academie

3 jaar toegang + app + mails
39
  • Per deelnemer, exclusief BTW

Wat is de investering?​

Je betaalt per deelnemer éénmalig een vast bedrag. De deelnemer krijgt hiervoor 3 jaar toegang tot de training in de Mijn Leefstijl Academie en ontvangt de tweewekelijkse inspiratiemail. 

Als coach heb je daarnaast toegang tot de lesplannen (voor zowel live als online bijeenkomsten) en alle lesmaterialen die je nodig hebt.

Veelgestelde Vragen

In de CooL Academie staan 22 lessen voor je klaar. De inhoud is niet precies hetzelfde als het originele programma. Dat is ook niet de bedoeling geweest van de interventie eigenaren: CooL is een open interventie wat betekent dat het doorontwikkeld mag worden. Het is juist de bedoeling dat coaches het programma aan passen door ervaring en aan hun groepen. 

Doordat er meer lessen zijn dan groepsbijeenkomsten, kun je je programma helemaal afstemmen op de behoeftes en interesses van jouw groep. Je bepaalt zelf de volgorde en welke lessen je gaat behandelen.


In de CooL training staan 22 lessen (+ bonusmateriaal) terwijl er 16 groepsbijeenkomsten zijn. Dit is bewust gedaan zodat je het traject kunt afstemmen op de behoeftes en interesses van de groep. Er zijn altijd onderwerpen die maar voor een aantal deelnemers interessant zullen zijn, en voor anderen niet. Slaap bijvoorbeeld. Heb je in een groep maar een paar mensen voor wie slaap een issue is? Vraag deze deelnemers dan de les over Slaap voor te bereiden voor een individueel gesprek. Doordat alle theorie dan al bekend is, kun je tijdens het 1 op 1  gesprek direct de diepte in qua coaching. Zo kun je binnen het groepstraject toch echt maatwerk leveren.

Na aanmelding heeft een deelnemer drie jaar toegang tot de online leeromgeving. Indien een deelnemer tussentijds stopt, kun je de deelnemer verwijderen en heeft hij geen toegang meer.  Als je een deelnemer verwijdert, stopt ook de 2-wekelijkse inspiratiemail.

Je kunt op elk apparaat met internettoegang inloggen in de online omgeving. De academie werkt dus ook op een smartphone of tablet. 

Voor het digitaal invullen van de portfoliobladen is wel een computer of laptop nodig. Maar de opdrachten in een schriftje maken is natuurlijk ook een goed alternatief. 

De Academie is niet ingewikkeld. Als iemand een e-mailadres heeft en een gebruikersnaam en wachtwoord kan invullen op een website, dan kom je al een heel eind.

Het online programma begint met een uitlegvideo hoe de Academie werkt.

De lessen gaan automatisch verder waar iemand de laatste keer gebleven is. Een deelnemer hoeft dus niet heel digitaal vaardig te zijn.