Recept voor witlof salade met appel

De gemiddelde Nederlander eet 117 gram groente per dag, eigenlijk is dat bij lange na niet genoeg. 300 tot 500 gram groente komt meer in de buurt van wat je dagelijks nodig hebt. Maar hoe kun je nou toewerken van 117 gram naar 300 gram? De meeste winst valt te halen door groente aan je lunch toe te voegen. In de vorm van een zelfgemaakte soep of een salade. In de winter is een soep fijner, in de zomer worden de meeste mensen blijer van een salade. Als je een salade maakt, zorg dan dat hij goed vult. Hiervoor is het belangrijk om eiwitten en vet toe te voegen. Zo blijf je langer verzadigd en het maakt je maaltijd ook nog eens veel smakelijker. Maak er een maaltijdsalade van! Enkel een bak ijsbergsla is geen volwaardige maaltijd. Deze witlof salade met appel is supersnel klaar en lekker fris. De walnoten leveren zowel goede vetten als eiwitten. Eventueel kun je natuurlijk ook nog een gekookt eitje toevoegen.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1,5 – 2 stronkjes witlof (afhankelijk van de grootte en van jouw eetlust)

1/2 appel

lente uitje (optioneel)

30 gram ongezouten walnoten

2 eetlepels mayonaise

verse of gedroogde bieslook of peterselie (optioneel)

teen knoflook

peper en zout

Hoe maak je het?

Snij de witlof in de lengte doormidden zodat je de harde kern eruit kunt snijden, deze gooi je weg. Snij de rest van de stronkjes witlof in reepjes en doe de witlof in een schaal.

Snij de appel in kleine stukjes en de lente ui in ringetjes en doe die bij de witlof in de schaal.

Hak de walnoten in grove stukken.

Maak een dressing van de mayonaise, uitgeperste teen knoflook en eventueel fijngesneden verse kruiden of gedroogde kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Doe de dressing over de witlof salade, meng goed en garneer met de gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Delen:

Meer inspiratie

Ik moet gewoon een beetje strenger zijn voor mezelf

Ik hoor het zo vaak: ik moet gewoon een beetje strenger zijn / vanaf morgen ga ik echt opletten / ik ga gewoon echt streng zijn voor mezelf / ik moet niet zo slap zijn / ik heb gewoon geen ruggegraat / als ik maar iets strenger voor mezelf zou kunnen zijn, zou ik wel afvallen, etc. etc.

Verder lezen »