Soto soep/ DIY soep

Wat eten we vanavond? DIY (Do it Yourself) soep oftewel soto ajam, met of zonder ajam? Favoriet bij m’n kids dus altijd goed! Het idee is dat je allerlei bakjes met verschillende lekkere dingen op tafel zet, iedereen kiest wat hij wil (bij mij moeten ze uit minimaal 3 bakjes kiezen en daarna kip en/of ei) en dan giet je er de hete bouillon op (waar stiekem ook al veel groente in zit).


De bouillon maak ik van ui/wortel/bleekselderij/knoflook/gember/bouillonpoeder/kerriepoeder/zoute ketjap en beetje citroensap. Eerst de ui aanbakken in een grote soeppan, dan de wortel en bleekselderij meebakken, knoflook en gember erbij, kruiden erbij en dan 2 liter water en 2 bouillonblokjes. Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met wat ketjap en citroensap/partjes limoen en eventueel ringetjes rode peper. Ik gebruik ook wel eens andere kruiden zoals kurkuma, korianderpoeder en komijnpoeder. 

Variëren

De groenten en noodles blancheer ik kort in een metalen vergiet in de bouillon. Wordt het alleen maar lekkerder van. Je kunt van alles gebruiken, ik had dit keer prei/ paprika/ tomaat/ paksoi/ taugé en champignons. Hardgekookte ei doe ik er ook altijd bij, want daar zijn mijn kinderen gek op. Breng in je eigen kom op smaak met ketjap en eventueel wat Chili saus of beetje rode peper of sambal. Ook lekker is taugé/spinazie/dun gesneden kool of wat je verder maar kunt verzinnen (of in de groentenla hebt liggen). En ja, stukjes gekookte of roergebakken kip zijn er ook lekker bij. Dat is het leuke van Soto soep, alles kan. Eet smakelijk!

Delen:

Meer inspiratie

Ik moet gewoon een beetje strenger zijn voor mezelf

Ik hoor het zo vaak: ik moet gewoon een beetje strenger zijn / vanaf morgen ga ik echt opletten / ik ga gewoon echt streng zijn voor mezelf / ik moet niet zo slap zijn / ik heb gewoon geen ruggegraat / als ik maar iets strenger voor mezelf zou kunnen zijn, zou ik wel afvallen, etc. etc.

Verder lezen »