Havermoutpap met peer, kokos en chocola

Havermoutpap met peer, kokos en chocola

Als het koud is, vind ik het heerlijk om warm te eten. Of dat nou ontbijt, lunch of avondeten is. Een heerlijk warm winters ontbijtje is havermoutpap. Gezond en vol vezels en daarmee kun je er zeker tot de lunch tegen aan. En superlekker natuurlijk. De pap maak ik zelf met plantaardige melk, maar kan natuurlijk ook met gewone melk. Het fijne is dat je heel goed kunt variëren met wat je er verder in doet. Mijn zoon eet al jarenlang zomer en winter pap met een banaan en 2 stukjes 70% pure chocola. Ik vind deze combi met peer, chocola en kokos ook helemaal top.

Wat heb je nodig?

250 ml (plantaardige) melk

50 gram havermout

1 peer in blokjes

2 stukjes 70% pure chocola

2 eetlepels pitten, bv zonnebloempitten

kokosvlokken of rasp

Hoe maak je het?

Doe de melk met de havermout in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf roeren en laat ongeveer 5 minuutjes doorkoken tot de havermout gaar is. Doe de pap in een kom, en doe de toppings erop. Eet smakelijk!

Delen:

Meer inspiratie

Ik moet gewoon een beetje strenger zijn voor mezelf

Ik hoor het zo vaak: ik moet gewoon een beetje strenger zijn / vanaf morgen ga ik echt opletten / ik ga gewoon echt streng zijn voor mezelf / ik moet niet zo slap zijn / ik heb gewoon geen ruggegraat / als ik maar iets strenger voor mezelf zou kunnen zijn, zou ik wel afvallen, etc. etc.

Verder lezen »