Bananenijs

Romig ijs dat uit maar 1 ingrediënt bestaat, superlekker is, en ook nog eens gezond. Klinkt te goed om waar te zijn toch? Toch is het in dit geval echt waar, dit bananenijs is echt té lekker!

Het geheim van dit ijs zijn bevroren super rijpe bananen. De exemplaren op je fruitschaal die je normaal gesproken weg zou gooien, omdat ze zo veel bruine puntjes hebben. Vanaf nu doe je dat dus nooit meer. Snij ze in een paar stukken en vries ze in.

Je hebt wel een krachtige staafmixer / foodprocessor nodig, ik heb er een van Bosch, echt een topper.

Dit bananenijs is zo klaar (als je bananen al diepgevroren zijn) en zo heerlijk, maar je kunt het natuurlijk verder opleuken met zomerfruit of een blokje hele pure gesmolten chocola… hmmm!

Wat heb je nodig?

Per persoon

1 hele rijpe banaan in stukken gesneden (met bruine puntjes op de schil) minimaal 4 uur in de diepvries

eventueel voor erbij:
vers fruit

paar gehakte nootjes

blokje hele pure chocola; gesmolten of grof gehakt

Hoe maak je het?

Doe de in stukken gesneden, bevroren banaan in een hoge smalle mengkom of de hakmolen van je staafmixer/ foodprocessor.

Laat even een paar minuten ontdooien

Mix vervolgens met je staafmixer tot een gladde romige massa.

Doe het ijs in een mooie glas.

Je kunt nog extra smaakmakers toevoegen, maar dat hoeft niet.

Enjoy!

Delen:

Meer inspiratie

Ik moet gewoon een beetje strenger zijn voor mezelf

Ik hoor het zo vaak: ik moet gewoon een beetje strenger zijn / vanaf morgen ga ik echt opletten / ik ga gewoon echt streng zijn voor mezelf / ik moet niet zo slap zijn / ik heb gewoon geen ruggegraat / als ik maar iets strenger voor mezelf zou kunnen zijn, zou ik wel afvallen, etc. etc.

Verder lezen »