Veelgestelde vragen

Algemeen

Als je CooL coach bent, kun je op de website de demo bekijken van hoe de CooL Academie werkt. Wanneer je interesse hebt, plannen we een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek kun jij je aanmelden als coach. 

Zeker, er zijn meerdere coaches die ook de lopende groepen alsnog hebben aangemeld voor de CooL Academie. 

Voor groepen die al gestart zijn, geldt een apart tarief. 

Op dit ogenblik start ik geen nieuwe CooL trajecten meer op. Wel begeleid ik af en toe individuele cliënten. Je kunt me altijd een mailtje sturen om te vragen of ik plek heb. Mijn uurtarief is € 90 per uur, incl. BTW 

Coaching kan online via ZOOM, wandelend of in mijn praktijk in Enschede.

Online Academie

In de CooL Academie staan 16 lessen voor je klaar. De inhoud is niet precies hetzelfde als het originele programma. Dat is ook niet de bedoeling geweest van de interventie eigenaren: CooL is een open interventie wat betekent dat het doorontwikkeld mag worden. Het is juist de bedoeling dat coaches het programma aan passen door ervaring en aan hun groepen. 

De titels van de lessen zijn grotendeels hetzelfde als de titels van de oorspronkelijke groepsbijeenkomsten. De inhoud is niet altijd hetzelfde. Zo is er een les toegevoegd over kernwaarden en een les over omgaan met onrust, emoties en gedachten. 

De lessen over voeding en beweging zijn omgedraaid, dit omdat veel mensen insuline resistent zijn en het belangrijk is dat ze eerst gezonder gaan eten (lees: minder bewerkt en minder suikers). Als de cellen weer wat gevoeliger worden voor insuline, zal iemand ook meer energie hebben om te gaan bewegen.

De lessen over voeding en beweging zijn omgedraaid, dit omdat veel mensen insuline resistent zijn en het belangrijk is dat ze eerst gezonder gaan eten (lees: minder bewerkt en minder suikers).

Als de cellen weer wat gevoeliger worden voor insuline, zal iemand ook meer energie hebben om te gaan bewegen. 

Uiteraard kun jij zelf een andere volgorde aanhouden als je dat fijner vindt. Alle lessen staan open en je kunt zelf aan de deelnemers aangeven welke les je gaat behandelen. Zo kun je aansluiten op wat er in de groep leeft.

Na aanmelding heeft een deelnemer twee jaar toegang tot de online leeromgeving. Indien een deelnemer tussentijds stopt, beslis jij als coach of hij wel toegang houdt tot de Academie. 

Je kunt zelf deelnemers toevoegen en verwijderen. Als je een deelnemer verwijdert, stopt ook de 2-wekelijkse inspiratiemail.

Je kunt op elk apparaat met internettoegang inloggen in de online omgeving. De academie werkt dus ook op een smartphone of tablet. 

Voor het digitaal invullen van de portfoliobladen is wel een computer of laptop nodig. Maar de opdrachten in een schriftje maken is natuurlijk ook een goed alternatief. 

De Academie is niet ingewikkeld. Als iemand een e-mailadres heeft en een gebruikersnaam en wachtwoord kan invullen op een website, dan kom je al een heel eind.

Het online programma begint met een uitlegvideo hoe de Academie werkt.

De lessen gaan automatisch verder waar iemand de laatste keer gebleven is. Een deelnemer hoeft dus niet heel digitaal vaardig te zijn.