100%

De online CooL Academie

De CooL Academie bestaat uit 16 online lessen ter voorbereiding op de groepsbijeenkomsten van het CooL programma. In de les staat alle informatie over het onderwerp overzichtelijk bij elkaar. Een les kan bestaan uit video’s, e-books, testjes, etc.

Online Academie voor CooL Coaches

De deelnemer bereidt de les thuis voor, zodat jij tijdens je bijeenkomst de ruimte hebt om de groep te trainen. Per les is er ook een lesplan voor de coach, zowel voor een live als een digitale bijeenkomst.

De lessen vormen een integraal onderdeel van jouw groepsbijeenkomst. Er wordt dan ook van de deelnemer verwacht dat hij de les voorbereidt. Hierdoor is een deelnemer tussentijds meer betrokken bij zijn traject en vergroot daarmee de kans dat hij succesvol zijn leefstijl gedrag aanpast.

De inhoud van de online lessen is afhankelijk van het thema. Sommige lessen beginnen met 1 of meerdere video’s met de theorie die bij de les hoort. Soms staan er ook e-books, testen, YouTube video’s en leestips bij.

Bij elke les hoort een portfolioblad voor de deelnemers en een lesplan voor jou als coach + lesmateriaal (als dat bij de les hoort). Elke les is dus al voor je voorbereid, dit levert jou als coach veel tijdswinst op.

cool academie

Wat levert deelname aan Mijn Leefstijl op Recept jou op?

Tijdwinst in de voorbereiding: er staan 16 toffe lessen klaar voor de deelnemers in hun eigen leeromgeving, inclusief een uitgewerkt portfolioblad. Jij hoeft niet meer zelf uren te investeren in het maken van een interessant, professioneel en kwalitatief goed CooL programma.

Het enige wat jij hoeft te doen is de deelnemer een mail te sturen met de datum van de groepsbijeenkomst en welke les ze mogen voorbereiden. 

Alles wat je nodig hebt staat klaar voor jou en de deelnemers in de professioneel en strak vormgegeven leeromgeving.

Uiteraard bepaal je zelf hoe je les er uiteindelijk uitziet. Jij bent de professional die inspeelt op wat er in de groep leeft. Maar het geeft veel rust en ruimte als je weet dat de basis goed staat. Zodat jij de vrijheid hebt om je coaching op maat te doen, ook tijdens de groepsbijeenkomsten. Je kunt ook zelf bepalen in welke volgorde je de lessen wilt geven. De lessen staan open, jij bepaalt zelf de volgorde.

Tijdwinst tijdens de lessen: de theorie is al behandeld in de online les.

Tijdens de les benoem je de belangrijkste zaken nog een keer en beantwoord je de vragen van deelnemers. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hierin wilt steken. Aan de ene kant is herhaling belangrijk, aan de andere kant kun je de tijd ook besteden aan wat er in de groep leeft, groepscoaching, oefeningen doen, ervaringen uitwisselen, etc.

Als CooL coach bepaal je altijd zelf hoe jouw les eruit ziet, afgestemd op de behoefte van jouw groep. 

Doordat de inhoud van een les al online behandeld is, heb je meer vrijheid om in te gaan op wat er in de groep leeft.

Alle belangrijke informatie staat in de Academie, je hoeft geen printjes meer te maken voor je deelnemers of documenten na te sturen als ze niet bij de bijeenkomst zijn geweest.

Deelnemers kunnen zelf de portfoliobladen downloaden en invullen, printen of de opdrachten en antwoorden overnemen in hun eigen CooL boekje (die ze zelf aanschaffen).

De verantwoordelijkheid ligt bij de deelnemer, precies zoals we het graag zien bij leefstijlcoaching.

Dit scheelt jou veel voorbereidingstijd en geld voor de printjes, maar ook nog tijd achteraf.

Wat ook fijn is, is dat elke groep zijn eigen pagina heeft waar jij als coach al je informatie over bijvoorbeeld de groepsplanning kwijt kunt. Zo heeft de deelnemer alle informatie op 1 plek.

Alle informatie die een deelnemer nodig heeft, staat online in 1 mooie professionele omgeving. Zowel voor de deelnemer als voor jou als coach.

Als coach krijg je toegang tot de online CooL Academie voor deelnemers én een leeromgeving voor coaches. 

Je krijgt bij elke les een lesplan met werkvormen en (indien van toepassing) de benodigde digitale documenten.

Het maakt niet uit of je de bijeenkomst live geeft of online doet. Het lesplan geeft per werkvorm aan hoe je het aanpakt. 

Natuurlijk ben je altijd vrij om zelf een werkvorm te verzinnen voor jouw groep.

Als bonus krijgen jouw deelnemers om de vrijdag de CooLe inspiratiemail. Het onderwerp is steeds weer anders: van een huiswerkopdracht tot een recept, van een kort filmpje over 1 van de CooL thema’s tot een audiobestand of motivatiequote. Alles om de deelnemer eraan te herinneren dat hij bezig is met het veranderen van zijn leefstijl.

Fijn voor de deelnemer én voor jou als coach. Zo geef je jouw deelnemer extra aandacht, zonder dat het jou extra tijd kost. 

Maar deze CooL Academie is meer:

Wat is de investering?

Je betaalt per deelnemer éénmalig een vast bedrag. De deelnemer krijgt hiervoor 2 jaar toegang tot de CooL Academie en ontvangt de tweewekelijkse CooLe inspiratiemail. Als coach heb je toegang tot 16 lesplannen (voor zowel live als online bijeenkomsten) en alle lesmaterialen die je nodig hebt. 

Per deelnemer

37
  •  

Wil jij ook professioneler werken, minder tijd kwijt zijn én meer betrokken CooL deelnemers?

Bekijk de demonstratie video en schrijf je in!

 

Gratis ebook Plan jouw CooL groep

Ja, ik wil graag efficiënter werken en ontvang graag de Handleiding Plan jouw CooL groep